"Окупанти чудово розуміють значення захоплення Курахового": Експерт пояснив, чому ворог хоче оточити ЗСУ

Співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов повідомив, що росіяни активізували бойові дії на Курахівському напрямку з метою оточити підрозділи Сил оборони в місті Курахове. Про це він повідомив в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Росіяни намагаються більше концентрувати свої зусилля на Курахівському напрямку. Це дає їм можливість флангового охоплення підрозділів Сил оборони, а також взяти під контроль логістику нашої армії. Втім, найголовнішою причиною є створення умов для розширення лінії бойового зіткнення шляхом активізації бойових не тільки на західних регіонах Донецької області, а й вже Запорізької області. Наразі окупанти намагаються створити передумови для створення оперативного оточення Сил оборони в районі Курахового. Оскільки, Курахове є не тільки логістичним хабом для ЗСУ, а й промисловим центром", - пояснив Снєгирьов.

Експерт зауважив, що окупанти мають плани просуватись далі вглиб Донецької та Запорізької областей. "Окупанти чудово розуміють значення захоплення Курахового для подальшого просування вглиб території України. Зокрема, як в Донецькій, так і в Запорізькій області", - додав він.

“Є і серйозні. Це війська ПДВ і морпіхи": Командир розповів, кого Росія кинула на штурми на Курщині

понеділок, 14 жовтень 2024, 9:56

Курська операція Збройних сил України дозволила відтягнути російські війська з Донеччини та Запоріжжя. Командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Павло Розлач в інтерв’ю ТСН розповів, що це за підрозділи і наскільки вони потужні, передаю...

Не такий, як Шольц? Кандидат у канцлери Німеччини заявив, що передав би Taurus Україні, але є умова

понеділок, 14 жовтень 2024, 9:50

Голова опозиційної німецької партії "Християнсько-демократичний союз" та майбутній кандидат на пост канцлера Фрідріх Мерц підтримує передачу Україні далекобійних крилатих ракет Taurus. Але не одразу, а після поетапного процесу, передають Патріоти Украї...