Окупанти дедалі рідше атакують Одесу: У ЗСУ назвали причини

Російські загарбники останнім часом дедалі рідше почали завдавати ударів по Одесі. У Збройних силах України вважають, що на це є дві причини.

Про це заявив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телеканалу Freedom.

Він зазначив, що російські війська регулярно завдають ударів, якщо в них є така можливість. Тому нещодавнє затишшя в південному регіоні пояснюється тим, що окупанти не мають змоги атакувати Одесу, і на це впливає кілька чинників.

"Вони останнім часом використовують для ударів не ті ж самі "Калібри", які були збиті чотири з чотирьох під час останньої атаки, вони використовують балістику. Тобто використовують територію тимчасово окупованого Криму для запусків. І ці платформи більш мобільні, і їх легше заховати, ніж корабель у морі. Тому вони використовували саме це", - заявив Плетенчук.

Він додав, що росіяни, як правило, використовують усе наявне озброєння на південному напрямку.

"Тобто зараз, найімовірніше, у них або немає цілей, або немає таких можливостей. У всіх інших випадках, коли в них такі можливості є, вони б'ють обов'язково", - наголосив він.

При цьому Плетенчук додав, що загарбники побоюються виводити в акваторію ракетоносії. Тому вони продовжують перебувати в пункті базування в Новоросійську, а не в морі.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...