Окупанти деморалізовані, а в командуванні безлад: Росія більше не здатна до наступу в Україні, - Волкер

Російська окупаційна армія вичерпала свій ресурс і не здатна проводити наступальні дії. У командуванні армії РФ безлад, а в окупантів поганий бойовий дух. У свою чергу, Україна, навпаки, планує провести значний контрнаступ і відвоювати захоплені території.Також країна-агресор відчуває брак зброї та намагається шукати її в інших країнах. Про це заявив колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер Express, передають Патріоти України.

Волкер упевнений, що ще від початку повномасштабного вторгнення всі переоцінили можливості російської армії. Він визнав, що спецслужби РФ ввели в оману не лише диктатора Володимира Путіна, а й західних аналітиків.

"По-перше, ми всі переоцінили військовий потенціал Росії та недооцінили можливості України. Ми бачили, коли російські спецслужби вводили Путіна в оману, і ми теж були введені в оману. У системі було набагато більше корупції, неефективності та поганого керівництва", – сказав Волкер.

Крім того, він констатував факт, що росіяни більше не можуть проводити наступальні дії. Лінія фронту суттєво не змінилася з осені 2022 року.

"Спочатку Росія досягла значних успіхів на сході України та у напрямку Києва. Але тепер українці відкинули їх назад. Бойові дії не рухалися відтоді, як минулої осені Україна відвоювала Херсон. Росіяни більше не здатні наступати", – зазначив він.

До того ж Волкер зазначив, що російські війська зазнають дефіциту озброєння. Тому керівництво РФ змушене звертатися за допомогою до інших авторитарних країн, зокрема до Ірану та КНДР."Ми знаємо, що вони намагаються завербувати більше людей, ми знаємо, що вони намагаються отримати обладнання з Ірану та Північної Кореї. Ми знаємо, що їхні збройні сили перебувають у поганому стані на місцях, і вони не мають коштів для поповнення. немає хорошого керівництва, тож це справді безлад", – заявив Волкер.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...