Окупанти дезертують сотнями за раз, а українські партизани все більш вдало "полюють" на загарбників та колобарантів, - Інститут вивчення війни

Українські партизани вдало "полюють" на колаборантів та окупантів. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

"Проросійський Telegram-канал "Москва зовет" опублікував зображення рекламного щита з інформацією про 300 військовослужбовців 205 окремої мотострілецької бригади 49 загальновійськової армії РФ. Усі ці військовослужбовці відмовилися брати участь у бойових діях в Україні", – йдеться у повідомленні.

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що 205-та окрема мотострілецька бригада (базується в Будьоннівську Ставропольського краю) ще 3 березня була перекинута до Маріуполя й Запорізької області.

"Рекламний щит підтверджує звіт українського Генштабу про те, що у російських військах почастішали випадки непокори й дезертирства", – зазначають у ISW.

В окупованій Калинівці Херсонської області група російських дезертирів віком 18–20 років намагається втекти з війни. Вони одягнуті в однострій російського зразка без знаків розрізнення та головних уборів. Просять їжу та воду у місцевих. Один із них може бути поранений.

При собі мають три автомати Калашникова. Йдуть у бік Криму. Пересуваються вночі, вдень переховуються.

Росіяни тікають із війни через великі втрати після точних ударів української артилерії. Найчастіше намагаються добратися до окупованого Криму через Арабатську стрілку. Цей маршрут у них вважається безпечним та добре "відпрацьованим".

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...