Окупанти для мінування Херсонщини використовують боєприпаси 50-х років і самі ж на них підриваються, - розвідка

Російські окупанти мінують територію Херсонської області, сподіваючись затримати контрнаступ захисників України. Також загарбники будують додаткові лінії оборони та створюють інженерні загородження. До того ж для мінування регіону рашисти використовують боєприпаси 50-х років минулого століття. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

За інформацією розвідки, нещодавно на окуповану Херсонщину прибула колона російських військових вантажівок із радянськими мінами, виготовленими у 50-х роках минулого сторіччя. Боєприпаси зберігалися на складах у Ростовській області та були підготовлені для знищення.

Варто зазначити, що російське командування привласнило гроші на утилізацію застарілого озброєння і, не виконавши завдання, вирішило відправити старе для мінування оборонних позицій у Херсонській області.

Також вже відомо, що кілька окупантів підірвалися на старих боєприпасах, намагаючись встановити мінні загородження. Розвідка повідомляє, що йдеться про батальйонно-тактичну групу 7-ї військової бази 49-ї загальновійськової армії південного військового округу (в/ч 09332) окупаційних військ. Водночас ФСБвці, які прибули на місце вибуху, наказали класифікувати те, що сталося, як нещасний випадок. Відтак сім'ї рашистів за загибель родичів-окупантів виплат не отримають.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...