Окупанти досі не можуть захопити легендарну Білогорівку, - голова Луганської ОВА

У травні окупанти втратили поблизу Білогорівки близько сотні танків і значну кількість живої сили, намагаючись переправитись через річку Сіверський Дінець. Російські окупанти досі не захопили останній форпост вільної Луганщини – селище Білогорівку. Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передають Патріоти України.

За його словами, ворожий наступ дещо призупинився, а кількість атак та обстрілів зменшилася. Це стало можливим завдяки майстерності українського війська на полі бою та роботі артилеристів щодо знищення ворожих складів боєприпасів. "Без своєї артилерії окупанти майже безсилі – не можуть пройти ні одного метра. Логістика підвезення боєприпасів у росіян дуже погана", – каже Гайдай.

Очільник ОВА зазначив, що росіяни недооцінили луганську Білогорівку. Вони вважали, що легко візьмут селище і підуть у напрямку Слов'янська та Бахмута. "Не говори "гоп", доки не перестрибнеш. Вони казали, що і вся Луганська область захоплена, і планували повномасштабний наступ на Бахмут та Слов'янськ – але це все лише слова", – зазначив Гайдай.

Він уточнив, що це саме та Білогорівка, де у травні окупанти втратили близько сотні танків і значну кількість живої сили, намагаючись переправитись через річку Сіверський Донець. "Буквально два дні тому у них знову епопея з танками сталася. На цьому напрямку окупанти втратили завдяки нашим артилеристам чергові кілька десятків танків", – підсумував голова ОВА.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...