Окупанти досягли часткового успіху на Куп’янському напрямку, - Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що російські окупанти досягли часткового успіху поблизу Іванівки на Куп’янському напрямку. Про це йдеться у новому зведенні опублікованому у п’ятницю, 24 травня, передають Патріоти України.

Загалом на Куп’янському напрямку з початку доби відбувалися десять бойових зіткнень. Українські війська успішно відбили одну атаку у напрямку Дружелюбівки.

В районах Петропавлівки, Іванівки, Стельмахівки, Невського та Дружелюбівки бої продовжуються, там сили оборони вживають заходів для стабілізації ситуації.

За минулу добу росіяни втратили на Куп’янському напрямку 353 особи (з них 117 — ліквідовано) та 81 одиницю військової техніки. Зокрема, знищено танк, дві бойові бронемашини, два автомобілі, 68 БПЛА. Також пошкоджено танк, дві ББМ, три гармати, два автомобілі.

На Харківському напрямку росіяни тричі намагалися штурмувати позиції українських військ. Сили оборони відбили атаку в напрямку населеного пункту Липці. Крім того, тривають бойові дії в районах Глибокого та Вовчанська. Там ситуація контрольована, втрат позицій не допущено.

За даними Генштабу, загальні втрати росіян на цьому напрямку склали 137 осіб, із них 31 — безповоротні. Також окупанти втратили 23 одиниці озброєнь і військової техніки. Знищено один ворожий танк, дві гармати, одну РСЗВ, БПЛА, два автомобілі, п’ять одиниць спецтехніки, пошкоджено два танки, одну ББМ, шість гармат, та два автомобілі противника.

Лукашенко пов’язав корумпованість своїх чиновників з тим, що вони... євреї (відео)

неділя, 16 червень 2024, 23:53

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко 14 червня під час антикорупційної наради з урядом пов’язав корумпованість призначених ним чиновників із тим, що етнічно вони є євреями. Ізраїль вже відреагував на антисемітське висловлювання диктатора, зазначают...

Дарма ПіС пустила їх в країну: "Серед російських і білоруських "айтішників" є ворожа агентура", - Туск

неділя, 16 червень 2024, 23:41

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звинуватив попередників із партії "Право і справедливість" у невірній міграційній політиці. Про це він написав у Х, передають Патріоти України. За словами польського прем'єра, міграційна політика минулого уряду Польщ...