Окупанти досягли незначних успіхів на околицях Сєвєродонецька, інші операції на сході уповільнились, - ISW

Військові РФ досягли незначних успіхів на околицях Сєверодонецька, утім уповільнилися на інших напрямках наступу. Окупанти намагаються захопити селище Сиротине. Про це інформують в американському Інституті вивчення війни, передають Патріоти України.

"Російські війська зазнають втрат і деградації військ і техніки, що ускладнить спроби відновити наступальні дії на інших критичних місцях, оскільки триває повільна битва за Сєверодонецьк. Як раніше оцінювали ISW, російські війська, ймовірно, зможуть захопити Сєверодонецьк найближчими тижнями, але ціною зосередження більшості своїх доступних сил на цій невеликій території", - йдеться в повідомленні.

Ключові висновки Інституту вивчення війни:

  • Російські війська отримали незначні досягнення на околицях Сєвєродонецька і, ймовірно, просунулися в Метьолкіне, але російські операції залишаються повільними.
  • Російські війська, за даними аналітиків, продовжували перекривати українські лінії зв’язку на трасі Т1302 Бахмут-Лисичанськ та наносили наземні та артилерійські удари по трасі.
  • Армія РФ не проводила жодних підтверджених дій на південному напрямку та продовжує стикатися з партизанським тиском в окупованих районах півдня України.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...