Окупанти дивувалися, що в Україні немає колгоспів, та поставили ультиматум фермерам, - ГУР Міноборони

Російські окупанти не лише крадуть зерно в України, а й планують вивозити з окупованих територій 70% врожаю, а також вирішити свої демографічні проблеми за рахунок викраденої української молоді. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, передають Патріоти України.

За словами представника ГУР, окупаційні війська в Херсонській області та частині Запорізької "поставили ультиматум" місцевим фермерам про те, що все, що буде вироблятися в цих регіонах, забиратимуть на територію Росії.

"Однозначно, великий подив викликало у окупантів таке питання, як розподіл землі. Видача землі населенню, паювання. Перше питання – були здивовані дуже: "А чому у вас не має колгоспів? Все забрати, все знову повернути в колгоспи. І весь врожай, який буде збиратися, – 30% буде залишатися вам, 70% йде на Росію. Це повернення часів колективізації, часів Радянського союзу, коли так було влаштовано на цих територіях", - розповів Скібіцький.

Представник ГУР переконаний, що така політика Росії призведе до виснаження окупованих територій. За його словами, на окупованих територіях триває пошук проукраїнських і патріотичних людей, які можуть "завадити організації планів РФ на окупованих територіях".

Крім того, Скібіцький розповів про вивезення дітей, підлітків та молоді з окупованих регіонів: "Іде вивіз нашого населення з окупованих територій на територію РФ, і при чому дуже велика увага приділяється такій категорії як діти, підлітки, молодь.

Чому? Тому що ми розуміємо, що молодь – це можливість влаштування в їхні навчальні заклади, в тому числі і у військові навчальні заклади, і це той контингент, який потім РФ буде використовувати. Відповідно, це молоде населення, яке можуть відправити в будь-який регіон РФ для того щоб відновити або поповнити ті прогалини в населенні, які є в дальніх районах РФ, Сибір, Далекий Схід. І реально ми бачимо цю картину".

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...