Окупанти фактично у блокаді на правому березі Херсонщини: Експерт прогнозує повторення сценарію, як на Зміїному

Російські війська фактично перебувають у блокаді на правому березі тимчасово окупованої Херсонщини. Вони вже зараз не можуть передислоковувати та перекидати техніку та особовий склад, передають Патріоти України.

За прогнозами військового експерта Олександра Коваленка, якщо російське командування не віддасть своїм підрозділам наказ відступати, повториться така ж історія, як була на острові Зміїний.

"Якщо росіяни продовжать сидіти в обороні на цій території, то вони опиняться фактично у стані блокади, адже чималу кількість просто знищать, або візьмуть у полон. Якщо ворог не буде виводити свої війська, а тільки передислоковувати на утримання Херсонщини – це просто неминуче станеться", – вважає експерт.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...