Окупанти готують голові Меджлісу Чубарову довгий тюремний термін за "заворушення" у лютому 2014 року

На засіданні підконтрольного Кремлю "Верховного суду Криму" сторона обвинувачення запросила для голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, якого на півострові судять заочно, дев’ять років колонії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Чубарова в окупованому Росією Криму звинувачують в "організації масових заворушень 26 лютого 2014 року за стінами кримського парламенту".

Торік російські слідчі в АРК заочно висунули звинувачення голові Меджлісу за статтями про "організацію масових заворушень", "публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії". Сам Чубаров зазначив, що російська влада "почала чергову хвилю репресій проти кримськотатарського народу".

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова назвала цю справу незаконною і "ще одним із різновидів репресій проти корінного народу Криму".

Прокуратура АРК відкрила провадження через кримінальну справу, яку російські слідчі відкрили проти Чубарова.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...