Окупанти готують "престур" до Маріуполя для пропагандистських ЗМІ, - українська розвідка

На четвер, 28 квітня, російські окупанти готують пропагандистський "престур" у Маріуполь для лояльних до себе ЗМІ. Для цього у знищеному Маріуполі готується масштабна політична провокація зі спробою залучення деяких західних журналістів. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

За даними ГУР МО, прибуття "журналістів" на територію України організовується через російський Ростов. "У програмі заходу – "альтернативні факти" щодо оборони Маріуполя. Підготовлені "свідки" розкажуть, що начебто українські захисники самі розбомбили місто та знищили місцевих жителів. На підтвердження цієї версії як "очевидців" буде представлено підготовлених провокаторів, які розповідатимуть про міфічні "масові вбивства мирних мешканців українськими військовими", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця акція є органічним продовженням російської політики створення фейків, які мають виправдати путінських карателів та перекласти провину за їхні злочини на самих українців. "Колишні "візитки Яроша" і "розіп'яті хлопчики" перетворюються на "самознищені" Бучу та Маріуполь", – резюмували в ГУР МО.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...