Окупанти готують провокаційні удари по медзакладах в Україні: Експерт розповів, у чому причина

Росія готує нову провокацію на окупованих територіях Луганщини. Окупанти можуть спеціально завдати ударів по медичних закладах, щоб звинуватити в цьому українську сторону. Про це заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов в коментарі "Еспресо", передають Патріоти України.

"Аналітичний відділ громадської ініціативи "Права справа" отримав інформацію про те, що росіяни планують ударити по медичних закладах на території окупованих районів Луганської області, зокрема у Луганську та Білгородської області", - повідомив Снєгирьов.

Експерт пояснює, що ця провокація може бути подана як "відплатна акція з боку Сил оборони України за Охматдит". Росія планує звинуватити Україну в "цілеспрямованому характері удару, який має викликати чисельні факти загибелі серед цивільного населення".

Снєгирьов нагадав, що громадська ініціатива "Права справа" вже не вперше попереджає про подібні провокації з боку Росії:

"Так було із судилищем над бійцями "Азов", яке мало б відбутися в Маріуполі, але за два дні "Права справа" повідомила про це. Також громадська ініціатива "Права справа" зірвала криваву провокацію по цивільних об'єктах у Луганську з ТРК "Точка-У", - пригадав експерт.

На думку експерта, головна мета цих дій - відвернути увагу світової спільноти від подій в Охматдиті та спробувати перекласти звинувачення в тероризмі на Україну:

"І виставити українську сторону країною-терористкою. Тобто перемикнути увагу світової спільноти з фактів міжнародного тероризму у виконанні РФ і перекласти їх на українську сторону", - підкреслив Снєгирьов.

"Ситуація цікава складністю вибору": Гельман оцінив, чи буде нова мобілізація в РФ

вівторок, 20 серпень 2024, 7:57

Путіну не залишається нічого іншого, окрім як оголосити нову мобілізацію. Без мобілізації росіяни не зможуть стабілізувати російсько-український кордон, не кажучи вже про витіснення ЗСУ з Курської області. Про це в інтерв'ю розповів російський політтех...

У розхід йде все: Росія через брак кадрів кинула на захист Курщини "космічну піхоту"

вівторок, 20 серпень 2024, 7:50

Командування військами РФ перекинуло свою так звану космічну піхоту на оборону Курської області, де продовжується наступ ЗСУ. Через брак кадрів у мотострілки "перекваліфікували" військовослужбовців із підрозділів Військово-космічних сил, враховуючи пер...