"Окупанти готуються до широкого наступу": Військовий експерт дав прогноз, що буде в найближчі тижні

Окупанти можуть планувати широкий наступ на Донеччині. Але українські військові щодня роблять круті "сюрпризи" для ворогів. Тепер в загарбників проблеми. Про це розповів військовий експерт та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

Він допускає, що російські окупанти можуть планувати широкий наступ на Донеччині на лінії Слов'янськ – Сіверськ – Бахмут. Але не вірить, що це реально станеться.

ЗСУ ефективно сповільнюють російських окупантів

Щоденні удари ЗСУ по складах та командних пунктах чудово сповільнюють російські війська. Вони не зможуть провести адекватне доукомплектування підрозділів артилерії і матимуть менше боєприпасів. Це у будь-якому випадку сповільнить наступальні дії.

Регулярні "бавовни" також дають українським військовим важливий час. Вони можуть звезти на напрямок ще більше зброї, зміцнити захисні рубежі та загалом краще підготуватися до оборони.

Що буде в найближчі тижні війни

Росія, за словами Мусієнка, може й хоче зробити великий наступ на Донеччину. Але навряд чи їй це вдасться. Як показує практика, українські військові ефективно "перекушували" будь-які такі спроби окупантів.

"Є вірогідність точкових наступальних дій, які Росія проводила й раніше. Були точкові наступальні дії – Лисичанськ, Гірське – Золоте тощо. Все буде приблизно так само – точкові наступи на Бахмут і Слов'янськ. Загалом наші сили ефективно тримають оборону, відбивають атаки, і, думаю, так і буде в майбутньому", – наголосив Мусієнко.

Джерело: 24 канал

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...