"Окупанти хочуть зруйнувати нашу Одесу. Але побачать тільки дно Чорного моря. Тому що вони - дно", - Зеленський

Росіяни намагалися захопити Україну швидко, але не змогли, адже зіткнулися з дуже сильним опором – таким, що їм довелося змінити тактику. Окупанти приречені на провал. Про це, зокрема, свідчать ракетно-бомбові удари РФ по мирних містах – "зізнання, що вони не змогли зробити нічого суттєвого на землі". Із відповідними заявами під час ранкового звернення до українців 3 березня виступив президент Володимир Зеленський. Запис його промови доступний на YouTube-каналі ОП, передають Патріоти України.

Як наголосив український лідер, усі лінії оборони України збережені, на жодному зі стратегічних напрямків у ворога немає успіху. "Вони пригнічені. Вони приречені. Київ вистояв цю ніч і черговий ракетно-бомбовий удар. Спрацювала наша протиповітряна оборона.

Херсон, Ізюм – усі інші міста, по яких окупанти били з повітря, били сильно, – нічого їм не віддали. Чернігів, Суми, Миколаїв утримують оборону", – зазначив президент.

"Одеса. Вони хочуть зруйнувати нашу Одесу. Але побачать тільки дно Чорного моря. Тому що вони – дно", – продовжив глава держави. Він додав, що ще однією мішенню Росії став Успенський собор у Харкові – одна з найдавніших православних пам'яток міста. Ця будівля під час війни стала укриттям для харків'ян.

"Святе місце. Тепер – побите війною. Вони не бояться цього! Користуються тим, що Бог не дає моментальної відсічі. Але він бачить. І відповідає. Відповідає так, що не сховаєтеся. Немає такого бункера, щоб пережити відповідь від Бога.

А собор ми відновимо, щоб жодного сліду війни там не залишилося. І навіть якщо ви зруйнуєте всі наші собори та церкви – ви не зруйнуєте нашу щиру віру. Віру в Бога. Віру в Україну. Віру в людей", – сказав Зеленський.

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...

Аншлаги Кобзона продовжують зашкалювати четверту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 17 травня

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:56

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.05.24 орієнтовно склали: