"Окупанти хотіли вбити Віталія Кіма": Мер Миколаєва розповів деталі удару по будівлі ОДА

Міський голова Миколаєва Сергій Сенкевич висловив думку, що росіяни вирішили зруйнувати будівлю облдержадміністрації, враховуючи, що там міг бути голова облдержадміністрації Віталій Кім. Про це він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Треба сказати, що в будівлі працювали працівники, які були цивільними, включно люди, як займались життєзабезпеченням області, питаннями гуманітарними… Тобто, жодних військових там не було. Тому, можу зробити висновок, що насправді росіяни просто вирішили зруйнувати будівлю облдержадміністрації, враховуючи, може, що там був голова облдержадміністрації Віталій Кім", - сказав Сенкевич.

Він також повідомив, що в результаті попадання ракети в будівлю постраждали цивільні люди. "На даний час ситуація в місті складається таким чином, що зранку нас обстріляли. Крилата ракета влучила в будівлю обласної держадміністрації і фактично зруйнувала її. На цей час є інформація про 28 людей, яких поранено, з них 8 - у важкому стані, і 4 вже дістали з-під завалів. Ще доля 7 зараз залишається невідомою", - повідомив міський голова Миколаєва.

Зазначимо, що російські загарбники закономірно намагалися вбити голову Миколаївської ОДА Віталія Кіма, адже він став одним із символів боротьби українського народу з окупантами. Щодня він публікує кілька роликів про ситуацію в області та розповідає про успіхи ЗСУ та невдачі росіян. За місяць війни Кім став народним улюбленцем.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...