Окупанти кусають лікті: Вперше за 30 років на Луганщині ЗСУ провели військовий парад

14 жовтня на честь Дня захисників України вперше за 30 років у Луганській області відбувся військовий парад, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Радіо Свобода». Маршвідбувся в головному місті неокупованої Луганщини - Сєвєродонецьку.

Військовослужбовці під час параду у Сєвєродонецьку. Фото: 06452.com.ua

Центральною вулицею міста крокували більше ніж тисяча військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії, Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також проїхала військова техніка нових зразків.

День захисників і захисниць України – відносно молоде свято, в яке ми вшановуємо героїв країни. В цей день шанують чоловіків та жінок, що служили та служать країні.

Свято відзначається щорічно 14 жовтня. Свято Покрови, яке відзначають у цей день, здавна також вважалося днем українського козацтва та днем заснування УПА.

Державним святом День захисника України стало у 2015 році. Відповідний указ підписав на той час президент Петро Порошенко.

Свято було засновано з метою «вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і в підтримку ініціативи громадськості».

Навчання ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ

Цим же указом президент скасував День захисника Вітчизни, який раніше відзначався 23 лютого, який за часів СРСР був відомий як День Радянської армії і Військово-морського флоту.

У серпні цього року президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким День захисника перейменував в День захисників і захисниць України.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...