Окупанти кинули на полі бою: ЗСУ захопили як трофей копію прапора, встановленого у 1945 році над Рейхстагом (фото)

Воїни 128 бригади взяли як трофей бойовий прапор 150 мотострілкової дивізії російської армії – копію прапора перемоги, встановленого в 1945 році над Рейхстагом. Про це повідомляє прес-служба бригади, передають Патріоти України.

Трофей здобули у ході бойового зіткнення на південно-східному напрямку. Воїни вибили загарбників з позицій, тому вони панічно тікали, залишивши на місці амуніцію, боєприпаси, продукти тощо.

"Серед інших трофеїв наші бійці виявили й бойовий прапор – точну копію прапора перемоги, встановленого червоноармійцями 1 травня 1945 року в Берліні над рейхстагом. На прапорі нанесена абревіатура: "150 стр. ордена Кутузова II ст. идрицк. див. 79 С. К. 3 У. А. 1 Б. Ф.". Яка розшифровується так: "150 стрелковая ордена Кутузова II степени Идрицкая дивизия 79-го стрелкового корпуса 3-й ударной армии 1-го Белорусского фронта)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у бригаді, цей прапор використовує правонаступниця червоноармійської радянської дивізії – створена в 2016 році 150 мотострілкова Ідрицько-Берлінська ордена Кутузова дивізія, яка належить до Південного військового округу росармії й дислокується в Ростовській області. Влітку 2018 року дивізії присвоєно почесне найменування Ідрицько-Берлінської.

"Але почесні найменування не допомогли ідрицько-берлінській дивізії, її вояки так тікали від штурмовиків 128 бригади, що кинули навіть свій прапор", - додали воїни.

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...