Окупанти летять у пекло: У США заявили, що Росія втратила у війні втричі-вчетверо більше техніки, ніж Україна

Російські війська після початку широкомасштабного вторгнення в Україну втратили у 3-4 рази більше техніки, ніж українська армія. Але запаси танків і важкого озброєння РФ досі залишаються значними. Також окупанти вже відчувають дефіцит ракет. Про це повідомив в ефірі Sky News військовий аналітик Майкл Кларк, передають Патріоти України.

Коли журналісти запитали Кларка, скільки боєприпасів і резервної артилерії залишилося в РФ, він зазначив, що Росія вже втратила мінімум 2100 одиниць "значного обладнання". Аналогічні втрати України він оцінив близько 600 одиниць.

"Таким чином, росіяни втратили приблизно втричі або чотири рази більше, ніж українці, але у росіян, звичайно, величезні запаси, і ходять усілякі історії про те, що вони таким чином позбуваються старих танків", - сказав Кларк.

Також, на думку аналітика, у Росії вже виник дефіцит сучасних крилатих та балістичних ракет. "Вони випустили понад 1000 ракет, і схоже, що їх не вистачає, тому що останнім часом вони випустили не так багато ракет... Ми думаємо, що це одна з речей, про яку вони просили китайців", - зазначив Кларк.

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...

“Це нам зв’язує руки": Боєць "Азову" розповів про критичні проблеми українського війська

понеділок, 29 квітень 2024, 13:22

У Збройних силах України часто бувають ситуації, коли зброя є, а снарядів до неї немає, і навпаки. А деякі командири віддають нелогічні накази. Це все "зав'язує" руки бійцям та заважає результативно воювати. Про це боєць 12-ї бригади Національної гвард...