Окупанти "лізтимуть вперед": У РНБО зробили невтішний прогноз до кінця до 2024 року

Війна восени 2024 року буде складною. Україна зіткнеться із важкими викликами як на фронті, так і у суспільстві. Такий прогноз озвучив керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко, передають Патріоти України.

На його думку, перед Україною цієї осені постануть такі важливі виклики:

  • "Схід. Ворог намагатиметься в серпні лізти вперед всім, чим може. І стримати його вкрай важливо.
  • Наша далекобійність, удари по місцях базування Ту та інших аеродромах, з яких завдаються удари по Україні - пріоритет. Це важливо і для нашої оборони. Нафтобази, енергетика ворога - він має відчути, що бажання знищувати нас має гострі наслідки.
  • Ворог спробує масово бити по нашій енергетиці. Зірвати його плани вкрай важливо і пункт 2 - це частина цих зусиль, як і посилення ППО".
  • Останнє, четверте - те, що Росія спрямує кампанію із дезінформації на мобілізацію та втому від війни.

"Але це удари всередину країни, які ми все ж відіб‘ємо. Але також ворог працює агресивно з українцями за кордоном... Мільйони наших людей, з якими ми повинні працювати щодня. Це виклик", - вважає Коваленко.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...