Окупанти мають артилерійську перевагу 10 до 1: Аналітики оцінили ситуацію в районі Часового Яру


Головною метою Росії на 2024 рік залишається захоплення Донецької та Луганської областей, оскільки війська РФ планують наступальну операцію цьогоріч влітку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв'ю The Times, передають Патріоти України.

На його думку, російські війська в разі окупації Донбасу можуть спробувати захопити решту Запорізької області у 2024 році, також вони мають план захоплення Харкова або Сум. За словами Павлюка, незрозуміло, наскільки серйозним є цей план і чи будуть російські війська здатні захопити одне або обидва міста.

Аналітики ISW вважають, що російські сили будуть намагатися захопити Харків, щоб їхня наступальна операція в цьому районі відтягнула на себе українські сили з інших ділянок фронту.

«Олександр Павлюк заявив, що Сили оборони України роблять все можливе, щоб зупинити російські зусилля з захоплення Часового Яру. Проте, як зазначив командувач, російські сили мають артилерійську перевагу 10 до 1 над українськими силами і „повну перевагу в повітрі“, ймовірно, маючи на увазі здатність російських сил наносити безладні авіаудари в цьому регіоні. Російські війська можуть захопити Часів Яр, але навряд чи зроблять це в найближчі дні», — йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін припустився великої помилки: Жирнов пояснив, що не так пішло в Китаї

неділя, 19 травень 2024, 10:50

Глава РФ Володимир Путін відвідав Китай, де зустрівся із президентом країни Сі Цзіньпіном. Він не скупився на компліменти, сказав, що вчить китайську мову, почувається, ніби вдома, а потім взагалі назвав росіян та китайців братами. . Росія зараз склад...

"Вони це знають": Екскомандир роти "Айдару" пояснив, чому атака армії РФ на Харківщині не була розвідкою боєм

неділя, 19 травень 2024, 10:42

Штурми росіян півночі Харківської області не є розвідкою боєм, це повноцінний наступ. Однак в окупантів завдання максимум - не захоплення Харкова, а вихід на позиції, які б дозволяли артилерії ЗС РФ працювати по облцентру. Такою думкою поділився в ефір...