Окупанти мобілізують маріупольців під виглядом працевлаштування, - радник мера

Російські окупанти продовжують чинити свавілля на тимчасово окупованих територіях України. Так у Маріуполі вони почали приховану мобілізацію місцевих чоловіків, видаючи її за влаштування на роботу. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України.

Він наголосив, що в тимчасово окупованому місті російські загарбники постійно намагаються мобілізувати місцевих чоловіків до ворожої армії.

Росіяни шукають "гарматне м'ясо"

За його словами, спочатку російські окупанти намагались мобілізовувати маріупольців через вербування до нібито охорони в'язниць. Однак їм це не вдалося.

Зараз загарбники хочуть це зробити через вербування в якісь вигадані "приватні охоронні агенції". Утім, як зауважив Андрющенко, не зрозуміло, що в повністю зруйнованому росіянами Маріуполі можна охороняти.

"З наших джерел відомо, що людей хочуть одягнути в форму, "потягати" десь по навчаннях, яке нібито для охорони, а потім погнати "стерегти" окопи на 1 – 2 лінії фронту, оскільки росіянам справді не вистачає "гарматного м'яса", – заявив Андрющенко.

Що чекає на мобілізованих Росією українців

Він наголосив, що всі люди, а особливо чоловіки, які залишаються на тимчасово окупованих територіях з особистих причин та досі вагаються евакуюватись на вільну частину України, повинні знати, що росіяни штурмують однаково.

"Спочатку першими йдуть мобілізовані з окупованих територій Донецької області. Коли вони закінчуються, йдуть усі інші, а закінчуються вони дуже швидко, оскільки ми розуміємо, кого мобілізовують, і як їх використовують", – підкреслив радник.

Андрющенко закликав всіх чоловіків з тимчасово окупованих територій не вагатись, а за можливості негайно евакуйовуватись. Він зазначив, що росіяни продовжуватимуть мобілізацію місцевих, тому є велика ймовірність, що мобілізовані ворогом українці дуже швидко загинуть на передовій.

Джерело: 24 канал

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...