Картина міняється: Окупанти можуть потрапити в пастку на Херсонщині, влаштовану ЗСУ, - Жданов

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що російські окупанти можуть потрапити в пастку в Херсонській області. За його словами, у Генерального штабу, ймовірно, є певний план щодо знищення російських військ у Херсонській області, тому там і не руйнуються в повному обсязі мости і понтонні переправи, передають Патріоти України.

"Складається враження, що Генеральний штаб ЗСУ прагне, щоби всі бажаючі російські війська переправилися на правий берег. Тому і не руйнуються в повному обсязі мости, щоби дати можливість окупантам це зробити. А далі, я так розумію, у Генерального штабу є якийсь план щодо знищення цього угруповання військ", - зазначив експерт.

Жданов припускає, що українські захисники можуть відрізати сили окупантів, які Росія перекидає в Херсонську область.

"Хоча якщо вони зроблять спробу наступу, то картина може бути трохи інша. Адже нам доведеться зупинити цей наступ, а вже потім вживати заходів щодо розгрому цього угруповання військ", — сказав Жданов.

Військовий експерт також зазначив, що росіяни знімають частину своїх військ з Донецького напрямку і перекидають на Запорізький. Так вони намагаються закрити ті діри, які утворюються на Запорізькому після зняття частини і відправки їх на Херсонський.

"Тобто вони на Центральному театрі військових дій намагаються рівномірно розосередити свої війська, щоби була більш-менш рівна ситуація з мінімальною перевагою над нашими військами", – заявив експерт. Жданов додав, що вже час покаже, чи зможе Україна скористатися цією ситуацією.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...