Окупанти на анексованому півострові облизуються: Північно-Кримський канал міняє власника і цільове призначення

Північно-Кримський канал переходить у підпорядкування Мінагрополітики та використовуватиметься лише для зрошення і забезпечення водою аграріїв Херсонщини. Про це заявив міністр агрополітики та продовольства Роман Лещенко, зазначають Патріоти України.

"Північно-Кримський канал, який до 2014 року забезпечував Автономну Республіку Крим прісною водою, наразі використовується лише для зрошення і забезпечення водою аграріїв Херсонщини.

Що стосується Криму, то наголошу, що відновлення водопостачання до Криму не буде і подібних переговорів із представниками Російської Федерації не велося ні зі сторони Мінагрополітики, ані Міндовкілля", - заявив міністр.

За його словами, останнім часом з боку РФ "здійснюється цілеспрямоване інформаційне нагнітання" навколо теми поновлення водопостачання до тимчасово окупованого Криму.

За даними міністерства, у ЗМІ поширюється неправдива інформація, що Держводагенство переходить під порядкування Держрибагенству, і, мовляв, останні ведуть активні переговори із РФ щодо постачання прісної води в Крим.

"Хочу запевнити, що Північно-Кримський канал переходить у підпорядкування Мінагрополітики і це зумовлено реалізацією Національного пілотного проєкту зрошення та меліорації.

Основним завданням цього року в питанні розвитку іригаційних систем є запуск пілотних проектів у трьох областях: Херсонській, Одеській та Миколаївській. Мінагро бере на себе лідерство в цій реформі та забезпечення її інституційної, законодавчої та фінансової основи", - сказав Лещенко.

Він підкреслив, що будь-які інші трактування причин зміни форми управління Північно-кримського каналу є безпідставними.

В окупованому Криму стрімко міліють водосховища, що живлять великі міста, як наслідок - кримчани відчувають все більший дефіцит прісної води.

До окупації півострова Росією Північно-Кримський канал забезпечував близько 85% потреб Криму в прісній воді.


Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...