Окупанти на блокпостах в Україні випрошують 100 грн та цигарки - "мають бомжуватий вигляд"

У мешканців окупованого Мелітополя, які виїжджають на вільну від загарбників територію Запорізької області, російські військові на блокпостах випрошують невеликі суми та цигарки. Російські окупанти позбавили захоплені регіони мобільного зв'язку та інтернету, внаслідок чого потік біженців значно збільшився. Про це повідомляє видання "РІА-Мелітополь", передають Патріоти України.

"Всі вони дуже брудні мають бомжуватий вигляд алкашів. Один просив цигарок укаринських, а другий 100 гривень", – розповіла журналістам сім'я, яка бігла з Мелітополя через Василівку та пройшла перевірку на блокпостах росіян.

Ще одна мешканка Мелітополя розповіла: росіяни сказали всім формувати колони по 10 машин та обіцяли пропускати колону раз на 20 хвилин у період із 17.00 до 20.00. Перша колона виїхала о 16:40. Фури та автомобілі з вантажем не пропускали і сказали, що більше не пропускатимуть. Ці машини у Василівці стоять по 12 діб, розповідає жінка.

"На першому блок-посту навіть не дивилися, якщо кажеш, що їдеш до Запоріжжя. Так і сказали: "Вас тут ніхто не тримає!". Далі на інших блок-постах просили всіх показати документи, відкрити багажник машини. Речі особисті та телефони не дивилися. А ось перед Каменським дивилися абсолютно все і у всіх", – розповіла мешканка Мелітополя.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...