Окупанти на Донбасі підло атакували українські позиції: ЗСУ зазнали втрат, є загиблі

За минулу добу, 6 квітня, збройні формування Російської Федерації 16 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі. У результаті ворожого вогню загинули два українські захисника, ще одного важко поранено. Про це йдеться у зведенні ООС у Facebook, передають Патріоти України.

Так, неподалік населеного пункту Луганське ворог два рази відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го та 82-го калібрів, великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Новгородського окупанти двічі здійснили обстріли із мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а біля Південного – ще й зі станкових протитанкових гранатометів. Також окупанти здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

У напрямку наших позицій, біля Пищевику ворог використав великокаліберні кулемети, а поблизу селища Шуми – стрілецьку зброю. В районі н.п. Талаківка по наших позиціях було скинуто з БПЛА два постріли ВОГ-17.

У передмісті н.п. Новотошківське збройні формування Росії два рази відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу селища Зайцеве ворог здійснив обстріл з великокаліберних кулеметів. Неподалік селища Новотроїцьке противник відкривав вогонь із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У передмісті Пісків російські загарбники тричі відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

З початку поточних доби, 7 квітня, російські окупанти 5 разів вели обстріли. Поблизу Пісків ворог тричі відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля Авдіївки – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Офіцер ЗСУ, полковник Анатолій Штефан (Штірліц) у своєму телеграм-каналі додав, що втрати російсько-окупаційних військ за 6 квітня склали 6 осіб:

  • безповоротні (200) – 1 (1-4 омсбр 2 АК , не бойовий, підрив на НВП);
  • санітарні (300) – 5 ( 3-4 омсбр 2 АК, не бойові, в результаті підриву на НВП; 1 – 100 омсбр 1 АК, не бойовий, травмування з власної необережності; 1 – 100 омсбр 1 АК, не бойовий, підрив на НВП).

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...