Окупанти на Донбасі знову поранили українського військового

На Донбасі поранено військовослужбовця Збройних сил України. Про це Оперативне командування "Північ" повідомляє у Facebook, передають Патріоти України.

"Сьогодні, 4 лютого, неподалік населеного пункту Південне, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл наших позицій із мінометів калібру 82-мм та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав вогнепальне поранення", - йдеться у повідомленні.

Воїна оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку.

Як повідомляється у вечірньому зведенні прес-центру штабу ООС, загалом протягом поточної доби окупанти чотири рази порушили режим припинення вогню. Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російсько-окупаційні війська здійснили кілька пострілів зі станкового протитанкового гранатомета поблизу Водяного, що на Приазов’ї. А в районі населеного пункту Павлопіль окупанти відкривали вогонь з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.

Також було виявлено факт інженерного обладнання позицій противника у бік підрозділів ООС в районі населеного пункту Кримське. Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....