Окупанти на Херсонщині облаштували три катівні, де знущаються з викрадених, - Арестович

На Херсонщині російські окупанти облаштували щонайменше 3 катівні. Там знущанням та катуванням піддають українців, насамперед представників місцевого самоврядування, підприємців, колишніх силовиків та українських військових, передають Патріоти України.

При цьому мешканці окупованих населених пунктів регіону продовжують чинити спротив окупантам. Про це в інтерв'ю радіостанції "Лучшее радио Израиль" повідомив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович.

"Мітинги продовжуються. У Херсонській області намагаються репресувати представників місцевого самоврядування, декілька мерів загинуло, викрадають бізнесменів, колишніх силовиків, працюють катівні. За нашими даними, відомо про три катівні, де допитують, катують та вбивають. Але в цілому широких репресій проти мирного населення поки непомітно", — зазначив він.

Арестович також підкреслив: попри окупацію та залякування, українці на окупованих територіях Херсонщини продовжують чинити опір окупантам.

"На Херсонщині продовжується український спротив... Але щодо окремих категорії - колишні атовці, колишні військовослужбовці ЗСУ, які не встигли виїхати, колишні співробітники Служби безпеки України, здійснюють репресії", - сказав радник голови ОПУ.

Загалом наразі у полоні окупантів залишається ціла низка місцевих мерів, сільських голів та депутатів місцевих рад. Тільки у квітні викрадено ексголову Херсонської ОДА Андрія Путілова, депутата облради Валерія Салтикова, ексдепутата Каховської міської ради Олега Кожем’якіна.

У полоні також знаходяться Голопристанський міський голова Олександр Бабич, Таврійський міський голова Микола Різак, секретар Новокаховської міської ради Дмитро Васильєв, староста Старої Збур'ївки Віктор Маруняк, голова Милівської ТГ Олег Яхнієнко а також депутат Дніпровської райради Дмитро Афанасьєв.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...