Окупанти на Київщині вбили цивільного та вкрали ордени у ветерана Другої світової, - Офіс генпрокурора

Двом російським окупантам, які вчиняли злочини під Києвом, повідомили про підозру. Одного звинувачують у вбивстві мирного мешканця Київщини, а іншого – у незаконних допитах цивільних. Про це інформує Офіс генерального прокурора, передають Патріоти України.

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації села Андріївка Бучанського району військовослужбовець незаконно затримав цивільного чоловіка. Разом з іншим окупантом вони помістили мирного мешканця до електричної підстанції. Там беззбройного спочатку били, а потім підозрюваний вбив його пострілом в голову.

Згодом окупант разом із співслужбовцями увірвався до будинку іншого мешканця села. Погрожуючи зброєю, вони викрали його автомобіль.

В іншому будинку – 96-річного ветерана Другої світової війни, підозрюваний викрав електрогенератор. Погрожуючи зброєю, він викрав у дідуся ордени за участь у Другій світовій війні, а також державні нагороди України та відомчі відзнаки й нагороди Міністерства оборони. Частину награбованого росіянин причепив собі на форму, сфотографувався та хизувався цим у соцмережах.

Другий підозрюваний – військовослужбовець повітряно-десантних військ збройних сил РФ разом з солдатами проводив незаконні допити мирних мешканців населеного пункту та обшуки у помешканнях громадян. Він залякував та погрожував вбивством цивільних.

Зловмисникам повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...