Окупанти на півдні шукають своїх дезертирів у цивільному, які намагаються втекти з України, - спікер ОК "Південь"

На півдні України, в окупованих населених пунктах російські військові розшукують своїх колег, які перевдягалися у цивільний одяг і намагаються втекти з України. Про це повідомив спікер Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, коментуючи ситуацію у зоні відповідальності командування станом на 11:00, передають Патріоти України.

"В окупованих населених пунктах посилюють перевірки, але тепер вони (окупанти – ред.) вже шукають не тільки "укронацистів", а й своїх, що повтікали з поля бою і, перевдягнуті в цивільне, вишукують способи евакуюватися", - сказав Назаров.

Він додав, що окупаційні війська вдаються до провокацій: вчиняючи стрілянину на вулицях у Херсоні та інших населених пунктах, видають її за контрдиверсійні заходи. При цьому РФ намагається звинуватити у цих вуличних боях Збройні сили України.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...