Окупанти на півдні України набирають в армію фермерів, - ГУР Міноборони

РФ активізувала механізми примусової мобілізації в окупованих громадах Херсонської та Запорізької областей. На війну забирають фермерів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Окупанти хочуть покрити свої втрати

"Наразі чекісти особливу увагу зосередили на фермерах: по господарствах у низці населених пунктів росіяни розіслали письмові вимоги негайно стати на військовий облік усім чоловікам призовного віку", - йдеться в заяві.

Зазначається, що в разі невиконання директиви сільськогосподарські підприємства або окремі фермери каратимуться штрафами в 400 тисяч рублів (близько 4500 доларів), однак сплата цієї суми аж ніяк не гарантує уникнення участі у війні проти України в лавах армії держави-агресора Росії.

У розвідці уточнили, що ультиматуми, погрози та репресії щодо населення, яке залишається на поневолених українських землях - системна злочинна політика РФ.

Таким чином російські окупанти всіма способами намагаються покрити втрати своїх військ чоловіками, які залишилися на захоплених територіях.

Під загрозою мобілізації опинилися підлітки

Активізація примусової мобілізації, до якої нині вдаються росіяни на тимчасово окупованих територіях України, спричинена зниженням підтримки війни серед російського населення.

"Оскільки кремлівські "технологи" наразі вважають неможливим оголосити масштабну хвилю мобілізації в Росії, щоб не погіршувати соціальне тло перед так званими "виборами Путіна", чоловіче цивільне населення в окупації знову перебуває під хвилею тиску", - додали в розвідці.

У ГУР уточнили, що під загрозою примусової мобілізації фактично перебувають усі чоловіки у віці від 18 до 65 років, а нерідко й 16-річні та 17-річні підлітки, яких Кремль так само заганяє в окупаційне військо.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...