Окупанти намагаються блокувати Лисичанськ з двох напрямків та оточити ЗСУ, - Генштаб

Ворог намагається оточити українські війська в районі Лисичанська та блокувати місто з півдня та південного заходу. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18:00, передають Патріоти України.

Крім того, на Донецькому напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах оточення українських військ в районі Лисичанська, намагається блокувати місто з півдня та південного заходу, а також поповнити втрати особового складу, озброєння та військової техніки.

За даними Генштабу, на Лисичанському напрямку ворог вів наступ в напрямку Вовчоярівка – Верхньокам’янка, мав частковий успіх та закріплюється південніше Лисичанського нафтопереробного заводу.

"Для відволікання зусиль наших військ, вів наступ на напрямку Підлісне – Лисичанськ, успіху не мав, відійшов", - уточнили військові.

Наголошується, що українські воїни успішно припинили ворожу спробу розвідки боєм в районі Берестового та наступ в напрямку Мідна Руда – Клинове, в обох випадках окупанти відійшли.

Також ворог має частковий успіх на напрямку Роти – Вершина, намагається закріпитися на перехресті автотраси Е-40. Однак, українські воїни зупинили наступ окупантів в напрямку Петрівське – Шевченко та відкинули ворога назад.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...