Окупанти намагаються "дотиснути" два села на флангах Часового Яру: У ЗСУ розповіли про перебіг боїв

Окупаційна армія РФ продовжує тиснути в Іванівському та Богданівці на Бахмутському напрямку з метою прорвати оборону українських військ. Ворог намагається повністю зайняти територію цих населених пунктів, щоб надалі окупувати Часів Яр, передають Патріоти України.

Станом на 11 квітня росіян у місті Часів Яр немає, проте Іванівка та Богданівка більш ніж на половину окуповані. Про це в ефірі "Суспільного" розповів командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр ім. Івана Сірка Юрій Федоренко.

За його словами, зараз путінські війська "дотискають" два села на флангах Часового Яру, проте за останню добу противник тактичних успіхів не мав. Водночас, окупанти продовжують обстрілювати сам населений пункт і намагаються вийти на його околиці.

Українські воїни тримають оборону, тож ворога на території Часового Яру немає. При цьому Федоренко наголосив, що Іванівське та Богданівка більш ніж на половину під контролем окупаційних військ.

"Іванівське на поточний момент на 70% перебуває під окупацією противника, 30% під контролем Сил оборони. Богданівка наразі така ситуація: десь 70% окуповано, 30% під нашим контролем", – розповів Федоренко.

Сили оборони продовжують активну роботу, щоб відновлювати становище у населених пунктах. Захисники постійно вибивають ворога з зайнятих позицій, тому кілька вулиць у селах є перехідними з рук в руки.

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...