"Окупанти намагаються пробитися у тил нашого угруповання": Defense Express розповів про ситуацію в Авдіївці

Російські окупанти роблять спроби зайти в Авдіївку і пробитися у тил до українських захисників. Про це в коментарі "Еспресо" сказав директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, передають Патріоти України.

За його словами, ситуація в Авдіївці та навколо міста залишається надзвичайно складною, а за останні за останні два дні ЗС РФ вдалося протиснути оборону ЗСУ з півдня Авдіївки та просунутися по декількох вулицях від промислової зони, від Ясинуватської розв'язки.

"Ворог продовжує тиск з декількох напрямків, починаючи з півдня на Степове, Коксохім від Кам’янки. Є повідомлення від наших офіційних аналітиків, що російські війська роблять спроби заходити в Авдіївку, а це означає, що вони намагаються пробитися у тил нашого угруповання, яке тримає там оборону. На мапі ми бачимо червоні стрілки, які позначають напрямки, звідки ворог намагається пробиватися до міста. ЗСУ здійснюють максимально щільний опір противнику", — сказав Згурець.

Він висловив сподівання, що Україна зможе провести певні контрзаходи, щоб спинити просування ворога, але це завдання ускладнює та кількість сил, яку ЗС РФ сконцентрувала навколо Авдіївки.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...