Окупанти намагаються захопити трасу біля Пісків: Військовий експерт пояснив, чому ЗСУ важливо зберегти контроль над нею

За даними британської розвідки, окупанти намагаються захопити трасу M04 біля Пісків. Ця дорога важлива для логістики українських військ на цьому напрямку. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

За його словами, російські окупанти хочуть взяти трасу під свій контроль, щоб ускладнити забезпечення українських підрозділів в цьому регіоні.

Росіяни майже ніколи не мали успіху в таких операціях

З початку повномасштабного вторгнення окупанти неодноразово ставили за мету захопити або взяти під вогневий контроль важливі для ЗСУ дороги. Зокрема, таке завдання росіяни намагалися виконати і під час затяжних боїв за Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

Чому російські сили намагаються захоплювати та перерізати шляхи? Все для того, щоб не давати належним чином підвозити все необхідне для ведення бойових дій, – зазначив Мусієнко.

Утім, практично жодного разу російські війська не змогли брати під контроль стратегічно важливі для української армії траси. Окрім цього, командування ЗСУ завжди продумує альтернативні варіанти постачання боєприпасів та всього необхідного. А якщо ситуація стає загрозливою, то військові мають план, як безпечно відійти з території без великих втрат.

Джерело: 24 канал

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...