Окупанти намагалися прорвати оборону підрозділів ЗСУ на Луганщині, аде зазнали невдачі, - Генштаб ЗСУ

На Луганщині окупанти без успіху намагалися прорвати оборону підрозділів Збройних силУкраїни поблизусмт. Новотошківське. Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє в оперативній інформації станом на 6.00 7 квітня, передають Патріоти України.

"Основні зусилля окупанти зосереджують на підготовці до наступальної операції на сході України, метою якої є встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей"- сказано в повідомленні.

У Генштабі зазначають, що ворог продовжує активні дії на Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому та Таврійському напрямках. На Слобожанському напрямку супротивник і надалі блокує Харків та здійснює артилерійські обстріли. На Луганському напрямку ворог продовжує артилерійські обстріли населеного пункту Попасна.

"Мета - завдання вогневого ураження підрозділам Збройних сил України та відновлення наступу на Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівку. Також окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону підрозділів наш

У Генштабі зазначають, що на Південнобузькому напрямку ворог здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, вживає заходів з відновлення боєздатності своїх підрозділів.

Також повідомляється, що окупанти продовжують вживати жорстких фільтраційних заходів на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області. Також продовжують застосовувати насильство до цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Водночас ворог здійснює примусове вивезення населення міста Маріуполя в тимчасово окуповані райони Донецької області.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...