Окупанти намагалися просунутися до Лозового на Херсонщині, націлилися на плацдарм на річці Інгулець, - ISW

Російські окупанти продовжують невдалий наступ у Херсонській області. Цього разу вони націлилися на село Лозове, проте спроба захоплення населеного пункту виявилася безуспішною. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Аналітики зазначають, що військові країни-агресори націлилися на український плацдарм через річку Інгулець, передають Патріоти України.

"Два російські підрозділи чисельністю до взводу, що складаються зі спецназу та танків, безуспішно намагалися просунутися до Лозового, розташованого на східному березі", – йдеться в повідомленні.

Росіяни також завдають авіаударів по населених пунктах поблизу плацдарму ЗСУ. Окупанти активізували повітряну розвідку та вели вогонь із важкої артилерії вздовж лінії зіткнення на адмінкордоні Херсонської області. Як відомо, українські військові проводять контрнаступ на півдні країни та готуються до звільнення Херсона. Лише 5 серпня ЗСУ на південних рубежах знищили 79 окупантів. По скупченнях ворога було завдано чотирьох авіаційних ударів.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...