Окупанти намагалися приховати втрати: На Донеччині бійці ЗСУ знищили голову "оборонпрому" "ДНР"

Українські бійці завдали точного і результативного удару, чим укотре показали свою майстерність стрільби.

На Донбасі українські бійці знищили 220 мм реактивну систему залпового вогню “Чебурашка” і ліквідували чотирьох бойовиків, зокрема очільника «Оборонпрому ДНР» Артема Вовка. Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов у Facebook зі посиланням на дані блогера Necro Mancer, передають Патріоти України.

Раніше Necro Mancer опублікував у Twitter фото пам’ятника чотирьом окупантам з 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі. На пам’ятнику, окрім прізвищ загиблих, зображена встановлена на шасі КрАЗа система залпового вогню «Чебурашка», яку російські найманці застосовують на сході України з 2018 року.

На пам’ятнику зазначено, що бойовики загинули 27 жовтня. При цьому за зведеннями «ДНР» у той день ніяких втрат нібито не було. Втім, блогеру вдалося дізнатися з соцмереж окупантів, що в жовтні під Маріуполем РСЗВ «Чебурашку» разом з розрахунком обстріляли з 120 мм міномета. Внаслідок чого загинули четверо окупантів і шестеро отримали поранення.

Серед ліквідованих бойовиків – голова “Державної інноваційної компанії” Артем Вовк. Ця структура була створена для обслуговування бойової техніки, яку росіяни застосовують на Донбасі.

«Очевидно, що “розроблення” “Чебурашки” полягає тільки в монтажі переданих з РФ направляючих 220 мм ракет системи “Ураган” і в передачі боєприпасів. Поставили на шасі КрАЗа – типу, все місцеве, тільки “з шахти” дістали. Таким чином, противники легендує застосування на Донбасі озброєння важких калібрів як нібито власну розробку. Яка іронія долі – зголосився Вовк бути “виробником” зброї, і доля його покарала разом з “його розробкою”», – пише Бутусов.

Він зазначив, що РСЗВ окупантів обстріляли, ймовірно, після того, як супротивник зовсім близько під’їхав до українських позицій. Інакше з міномета їх не вдалося б дістати. Таким чином 220 мм ракетна система була спрямована в зону, закриту ОБСЄ для такого типу озброєнь.

Бутусов додав, що українські бійці завдали точного і результативного удару, чим укотре показали свою майстерність стрільби. «Сподіваюся, ті, хто домігся цього видатного успіху вийдуть на зв’язок, таке гідно найвищих державних нагород та громадського визнання», – підсумував журналіст.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...