Окупанти наступатимуть на півдні, щоб зменшити тиск української артилерії: Полковник СБУ озвучив прогноз

Окупаційні війська готуються до наступу на півдні України. Наразі у ворога небагато виходів для збереження плацдарму на правому березі Дніпра. Про це розповів нардеп, полковник СБУ Роман Костенко в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

"Ситуація дійсно складна на фронтах. Ворог готується до наступів на багатьох напрямках та підтягує сили на південь, плацдарм на правому березі Дніпра для нього дуже небезпечний. Крім того, у противника небагато виходів для збереження цього плацдарму або своїх військ. Окупант може потрапити в оточення, якщо наші війська розіб'ють ворожі шляхи постачання тилових запасів і при цьому почнуть тиснути, то понтони противника не врятують", - пояснив він.

За словами Костенка, ворог або відійде на лівий берег, що означає втрату захоплених територій, або ж буде наступати далі, щоб розривати відстань між шляхами через Антонівський міст та Новокаховською дамбою, аби ми не могли їх вражати.

"З моєї точки зору, і виходячи з ресурсів ворога, то противник буде намагатися наступати у бік Миколаєва та Одеси, щоб забрати більше півдня та розірвати свою залежність від нашої артилерії, тому що ми розбиваємо їхні тили та не даємо сидіти спокійно в обороні", - заявив полковник.

Костенко зазначив, що Миколаїв і ЗСУ готуються до такого сценарію і все буде зроблено, щоб не тільки утримати місто, а й у перспективі відбити окуповані території.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...