"Окупанти не просто штурмують наші позиції": Зеленський назвав два міста на фронті, де йдуть найзапекліші бої

Ситуація на фронті залишається дуже складною, зокрема під Бахмутом та Вугледаром Донецької області. Російські війська, крім того, що штурмують позиції українських військових, цілеспрямовано знищують населені пункти. Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні у п'ятницю, 27 січня, передають Патріоти України.

"Ситуація на фронті, і зокрема на Донеччині – під Бахмутом та Вугледаром – залишається надзвичайно гострою. Окупанти не просто штурмують наші позиції – вони свідомо й методично знищують ці міста й села навколо них. Артилерією, авіацією, ракетами. Російська армія не має дефіциту засобів знищення. І зупинити її можна лише силою. Наші воїни, які тримають оборону на напрямках на Донеччині, – справжні герої. Я дякую кожному з вас, хлопці, за хоробрість", – сказав український лідер.

Також Зеленський запросив відвідати Бахмут президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, який закликав спортивні федерації допустити російських та білоруських спортсменів до змагань у нейтральному статусі.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...