"Окупанти не просто штурмують наші позиції": Зеленський назвав два міста на фронті, де йдуть найзапекліші бої

Ситуація на фронті залишається дуже складною, зокрема під Бахмутом та Вугледаром Донецької області. Російські війська, крім того, що штурмують позиції українських військових, цілеспрямовано знищують населені пункти. Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні у п'ятницю, 27 січня, передають Патріоти України.

"Ситуація на фронті, і зокрема на Донеччині – під Бахмутом та Вугледаром – залишається надзвичайно гострою. Окупанти не просто штурмують наші позиції – вони свідомо й методично знищують ці міста й села навколо них. Артилерією, авіацією, ракетами. Російська армія не має дефіциту засобів знищення. І зупинити її можна лише силою. Наші воїни, які тримають оборону на напрямках на Донеччині, – справжні герої. Я дякую кожному з вас, хлопці, за хоробрість", – сказав український лідер.

Також Зеленський запросив відвідати Бахмут президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, який закликав спортивні федерації допустити російських та білоруських спортсменів до змагань у нейтральному статусі.

Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

субота, 27 липень 2024, 6:20

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За останні два-три тижні Росія застосувала д...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...