Окупанти "нєрвно курят": Україна придбає додаткову партію Bayraktar без зайвої черги. Туреччина дуже зацікавлена в українських двигунах

Заводи компанії Baykar Defence мають наразі замовлень на купівлю "Байрактарів" на кілька років вперед. Однак в України з'явився потужний важель на "блат", натякнув Резніков. Без запорозьких двигунів нове покоління ударних безпілотників не будуть літати

2022 року Україна планує придбати у Туреччини додаткову партію ударних безпілотників Bayraktar. Про це під час робочої поїздки у район проведення операції об'єднаних сил заявив міністр оборони Олексій Резніков, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міноборони.

Міністр оборони та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заслухали доповідь командувача об'єднаних сил Олександра Павлюка щодо нинішньої ситуації з безпекою на сході України.

Резнікова ознайомили з досвідом та перспективами бойового застосування Bayraktar. Він наголосив на необхідності подальшої закупівлі цих дронів для потреб ЗСУ.

"Наші турецькі партнери публічно оголосили, що вони беруть українські двигуни для облаштування Байрактарів. Ми додатково плануємо придбати їх наступного року. Але це будуть українські Байрактари, наголошую... Їх використовуватимуть, оскільки ми маємо захищати нашу незалежність, зокрема, згідно з 51 статтею статуту ООН", – заявив Резніков.

Головнокомандувач ЗСУ запевнив, що військові перебувають у постійній готовності до застосування ударного дрона у разі провокативних дій з боку збройних формувань РФ.

"Ми до цього йшли не один день і не два, готувалися, напрацьовуємо тактику застосування, напрацьовуємо методику. Попереду дуже багато цікавої для нас роботи", – сказав Залужний.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...