Окупанти обстріляли магістральний газогін, без газу залишилися вся Донецька та Луганська області

Російські війська обстріляли магістральний газогін, який транспортував газ до населених пунктів Донецької та Луганської областей. Від 14:00 23 травня подача природного газу припинена, передають Патріоти України.

Фахівці не можуть поновити газопостачання споживачам через активні бойові дії окупантів, інші варіанти транспортування - відсутні. Про це повідомляє прес-служба Оператора ГТС України.

"Наразі пошкоджена ділянка газопроводу локалізована, але виконання відновлюваних робіт та поновлення транспортування газу унеможливлене через активні бойові дії. Альтернативні варіанти транспортування газу в регіони відсутні через несанкціоноване втручання в роботу ГТС на території, окупованій російськими військами", - йдеться у повідомленні.

Наразі, щоб убезпечити себе, жителям Донецької та Луганської областей необхідно керуватись рекомендаціями регіональних операторів розподільних мереж.

В ГТС України наголосили, що їхні співробітники залишаються на території регіонів і перебувають на постійному контакті з військовими та представниками військово-цивільних адміністрацій, щоб за найпершої нагоди розпочати відновлення пошкодженої газотранспортної інфраструктури.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...