Окупанти отримають по зубах: США нададуть Україні протикорабельні ракети та озброєння берегової оборони, - New York Times

Українські посадовці попросили США надати нашій державі протикорабельні ракети та інше озброєння берегової оборони для протистояння російському вторгненню. У Вашингтоні на прохання України відгукнулися, передають Патріоти України.

Штати включили до нового пакету військової допомоги Києву, загальна вартість якого 800 мільйонів доларів, засоби для берегової охорони, повідомляє видання NYT із посиланням на високопоставленого американського чиновника.

Офіційні особи України та Пентагону обговорювали це питання кілька тижнів. "На зустрічі в середу чиновники Пентагону також зажадали, щоб американські військові підрядники розробили пропозиції щодо додаткових протикорабельних ракет, які США могли б поставити українцям", – повідомило видання.

За словами джерела журналістів, удар українських сил по крейсеру "Москва" став доказом ефективності протикорабельних ракет, запущених із берега. Він додав, що цей удар показав, що прохання України про більшу кількість такого озброєння було "дуже далекоглядним".

Ще один американський чиновник сказав, що росіяни вже відвели інші кораблі далі від берега. Це може ускладнити будь-яку морську атаку Росії на Одесу. Стримування висадки морського десанту залишається важливим завданням для України, і це було причиною прохання країни щодо додаткових засобів берегової оборони.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...