Окупанти отримали "елітне" підкріплення під Бахмутом: У ЗСУ розповіли, що відбувається навколо міста

Під Бахмутом нині ситуація складна. Там ворог активно використовує авіацію. Про це розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади Олег Калашніков в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Дуже непроста ситуація, бойові зіткнення йдуть постійно, за минулу добу біля 20 було контратак ворога. Залишаються гарячими напрямки Богданівка, Хромівка, Яковлівка - це північний фланг, і південний - Кліщіївка, Андріївка. Ворог дуже активно використовує авіаційну складову - це його плануючі авіабомби на 250 кг", - розповів він.

Порівняно з літнім періодом, росіяни стали ще нахабнішими. Частково причиною є те, що вони отримали так зване "елітне" підкріплення.

"Росіяни були більш невпевнені в собі, а тут вони нещодавно отримали резерви, поповнення в бойовій техніці. Вони вважають, що можуть досягти результатів, тому вони дуже активні. Також вони посилені елітними підрозділами - десантно-штурмовими і повітряно-десантними військами. Тому постійно намагаються завдавати нам контрударів, причому вони більш активні, ніж були влітку. Тому бої тривають більш важкі", - розповів Олег Калашніков.

Також нині окупанти застосовують більше некерованих і керованих фугасних бомб. "Все дуже активно, але не настільки, як ми могли спостерігати наприкінці минулого і початку цьоо року, коли вони безпосередньо штурмували Бахмут силами "Вагнера", - додав пресофіцер 26 артилерійської бригади.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...