Окупанти отримали "елітне" підкріплення під Бахмутом: У ЗСУ розповіли, що відбувається навколо міста

Під Бахмутом нині ситуація складна. Там ворог активно використовує авіацію. Про це розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади Олег Калашніков в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Дуже непроста ситуація, бойові зіткнення йдуть постійно, за минулу добу біля 20 було контратак ворога. Залишаються гарячими напрямки Богданівка, Хромівка, Яковлівка - це північний фланг, і південний - Кліщіївка, Андріївка. Ворог дуже активно використовує авіаційну складову - це його плануючі авіабомби на 250 кг", - розповів він.

Порівняно з літнім періодом, росіяни стали ще нахабнішими. Частково причиною є те, що вони отримали так зване "елітне" підкріплення.

"Росіяни були більш невпевнені в собі, а тут вони нещодавно отримали резерви, поповнення в бойовій техніці. Вони вважають, що можуть досягти результатів, тому вони дуже активні. Також вони посилені елітними підрозділами - десантно-штурмовими і повітряно-десантними військами. Тому постійно намагаються завдавати нам контрударів, причому вони більш активні, ніж були влітку. Тому бої тривають більш важкі", - розповів Олег Калашніков.

Також нині окупанти застосовують більше некерованих і керованих фугасних бомб. "Все дуже активно, але не настільки, як ми могли спостерігати наприкінці минулого і початку цьоо року, коли вони безпосередньо штурмували Бахмут силами "Вагнера", - додав пресофіцер 26 артилерійської бригади.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...