Окупанти передумали форсувати Сіверський Донець, - голова Луганської ОВА

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що російські окупанти відмовилися від форсування річки Сіверський Донець, боячись нових великих втрат, передають Патріоти України.

«Росія зараз зняла з оперативної повістки форсування річки, тому що розуміє, що це може бути Білогорівка-2. Максимально всі резерви вони кинули на Сєвєродонецький напрямок і основний — [напрямок] Тошківка-Золоте», — розповів Гайдай в етері телеканалу "Настоящее время" у середу, 22 червня.

За попередніх спроб переправитися через Сіверський Донець росіяни зазнали значних втрат. ЗСУ неодноразово знищували ворожі понтонні переправи через річку. 16 травня газета The New York Times повідомила, що внаслідок удару захисників України по понтонних переправах, які намагалися навести ЗС РФ, окупанти за раз втратили понад 80 одиниць військової техніки та близько 480 людей живої сили.

За інформацією Гайдая, окупанти перекинули на різні напрямки в Луганській області величезну кількість резервів. Зокрема, росіяни перекинули сили до Сєвєродонецька, де зараз тривають бої, і стягнули багато техніки на напрямок Тошківка-Золоте, де вони хочуть спробувати «продавити і розвинути успіх»:

«Тільки в одній атаці брало участь півтори БТГ важкої техніки — це, наприклад, 30 БМП, більше десяти танків. Усе це за підтримки артилерії та авіації. Завдання — взяти в оточення наш військовий контингент». Також Гайдай розповів, що Лисичанськ зараз не оточений окупантами, але вони його сильно обстрілюють і завдають авіаударів, що призводить до катастрофічних руйнувань.


Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...