Окупанти перекидають техніку і створюють нове угруповання на Запоріжжі, - Жданов

Російські військові переміщують війська в напрямку Запоріжжя. Вони навіть почали створювати нове угруповання в районі Енергодара. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН, передають Патріоти України.

"Туди перекидаються і ракетні війська, і артилерію. І вони починають обстріли Нікополя на іншому березі річки Дніпро. Тому цілком можливо, ця колона могла переміщатися для посилення іншої ділянки фронту на запорізькому напрямку або – створення нового угруповання в районі Енергодара", – сказав Олег Жданов.

Однак, за даними експерта, на запорізькому напрямку не фіксується активність російських окупантів. Переміщення військ могло бути пов'язане з посиленням іншої ділянки фронту.

"Якщо нарахували близько тисячі військовослужбовців (у колоні – ред.), то це може бути одна батальйонно-тактична група. Вона налічуватиме десь 800, до тисячі осіб. На сьогоднішній день ми не спостерігаємо активності і штурмових дій з боку російських військ на запорізькому напрямку. Тому це могло бути перекидання військ", - сказав військовий експерт.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...