Окупанти під час "референдуму" видають паспорти РФ і повістки, - глава Луганської ОВА

На окупованій території Луганщини на псевдореферендумі чоловікам видають російські паспорти, а потім – повістки. Бутафорське голосування проходить під дулами автоматів, а якщо люди не хочуть брати участь і не відчиняють окупантам двері – їх погрожують виламати. Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телеканалу FREEДОМ, передають Патріоти України.

Із його слів, псевдоголосування більш націлене на мобілізацію населення на війну проти України. Жодних підготовлених виборчих дільниць спостерігачів просто немає, до того ж міста закрили на в'їзд і виїзд. "Якщо до вас у квартиру ломляться якісь люди, якщо ти не відчиняєш, погрожують виламати двері. Відчиняєш – заходять і дають картонку: "Ви за нею сховайтеся і поставте галочку". А позаду стоять озброєні люди.

Ставиш "проти" – тебе записують в якийсь блокнотик. Ставиш галочку "за" – "Вітаємо!". Вам ще видають паспорт. А якщо ви чоловік, то за паспортом слідом ще й повістку. Це якийсь сюр", – сказав Гайдай.

Бюджетників терористи "ЛНР" заздалегідь попереджали, що в разі відмови від референдуму їх одразу звільнять, "а далі, можливо, щось гірше".

На своєму Telegram-каналі голова Луганської обласної військової адміністрації додав, що СБУ вже попередила про відповідальність багатьох колаборантів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...