Окупанти підняли паніку через "тактичну ядерну зброю", яку нібито використали ЗСУ: Віталій Кім пояснив, що сталося

Пабліки РФ заявляють, що ЗСУ використовували на Кінбурнській косі «тактичну ядерну зброю». Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім пояснив, що українці вдарили по окупантах термобаричним боєприпасом із квадрокоптера, який допрацювали волонтери. Фейк про «ядерну зброю ЗСУ» з'явився 18 грудня. Кім назвав заяви окупантів смішними та пояснив, чому росіяни підняли паніку, передають Патріоти України.

«Це 9-кілограмовий термобаричний боєприпас, який був доопрацьований. Це звичайний боєприпас, яким працюють військові, скажімо так. Але росіяни настільки не очікували, що це буде з дрона — така вага і на таку відстань, ось вони цю паніку підняли», — сказав голова ОВА.

Кім зазначив, що на відео вибух боєприпасу «виглядав серйозно». «Насправді, це розробки наших волонтерів, які доопрацювали дещо. І зараз ми ще доопрацюємо кілька таких штук. Одна поїде на Бахмут, а деякі працюватимуть у нашій смузі», - зазначив він.

Раніше Кім повідомляв, що на Кінбурнській косі під російською окупацією залишаються три населені пункти. 9 грудня Кім казав, що росіяни примусово виселили всіх мешканців цих сіл та вивезли їх у напрямку Криму.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...