Окупанти пішли в наступ? У ЗСУ розповіли, що зараз відбувається на східному фронті (відео)

У мережі повідомляють про нібито активізацію наступальних дій росіян на східному напрямку, зокрема в районі Авдіївки. Однак в Силах оборони України заявляють, що ситуація, хоч складна, але контрольована і українські воїни тримають позиції. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на коментарі речника Східного угруповання військ Іллі Євлаша та речника Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна.

Сьогодні вдень в мережі з'явилася інформація, що росіяни нібито розпочали наступ на кількох ділянках східного фронту відразу. Водночас глава Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомляв, що росіяни від самого ранку масовано обстрілюють Авдіївку, зокрема, з танків, авіації та артилерії. Також у мережі публікували відео з наступальними діями росіян на Авдіївському напрямку.

Що кажуть в ЗСУ

В коментарі ЗМІ речник Таврійського напрямку, у зону відповідальності якого і входить Авдіївка, розповів, що на Авдіївському напрямку росіяни дійсно активізували наступальні дії. Зокрема, противник намагається наступати в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського.

"Але наші воїни за підтримки танків та бронемашин відбили всі атаки ворога, втрат рубежів та позицій не допущено. Також хочу сказати, що ворог, зазнаючи втрат, продовжує бити по цивільному населенню. Так, сьогодні вранці почалися обстріли Авдіївки та низки населених пунктів Покровського району. Тобто ворог, зазнаючи втрат, продовжує терор цивільного населення", - заявив Штупун.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...