Окупанти після короткої паузи можуть переключитися на Донецьку область, - розвідка Британії

Росія взяла під контроль більшу частину Сєверодонецька і окупантам наразі важливо форсувати річку Сіверський Донець, яка дозволить їм взяти під контроль Луганську область, передають Патріоти України.

Після імовірного захоплення Луганщини окупантами, вони можуть переключити увагу на Донецьку область. Імовірно, Росії знадобиться щонайменше коротка тактична пауза, щоб перейти до наступу. Але це може призвести до втрати набраного за останній тиждень темпу наступу. Про це йдеться у щоденному зведенні британської розвідки 2 червня.

У розвідці Британії кажуть, що попри захоплення росіянами більшої частини Сєвєродонецька, основна дорога, яка веде до міста, імовірно, залишається під контролем України.

"Але Росія продовжує досягати успіхів завдяки потужній концентрації артилерії. При цьому російські війська під час боїв за місто зазнали втрат", - сказано у повідомленні.

У розвідці пояснюють, що зараз росіянам життєво важливо форсувати річку Сіверський Донець, яка є природною перепоною на шляху просування їхніх військ. Досягнувши цього, окупанти зможуть взяти під контроль Луганську область і переключити увагу на Донецьку область.

"Ймовірно, Росії знадобиться щонайменше коротка тактична пауза, щоб підготуватися до переправ через річку та подальшого просування вглиб Донецької області, де українські збройні сили зайняли оборону. Ця пауза може призвести до уповільнення темпу просування, який російські війська взяли в останній тиждень", - кажуть британські розвідники.

Зазначається, що потенційні місця перетину включають ділянку між Сєверодонецьком і сусіднім Лисичанськом, а також місце недалеко від недавно захопленого Лимана. В обох місцях лінія річки, ймовірно, як і раніше, контролюється українськими силами, які зруйнували існуючі мости.

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...